Vedligeholdelse og bundmaling af båd er essentielt

Ohøj skipper hvor går turen til? I mange århundrede har sejlads og både været praktiseret både for sjov, men også på højt sportsplan hvor konkurrence mennesker kan udleve deres sus. En sejltur i det fynske øhav eller jorden rundt på en katamaran? At sejle er lig med frihed, ro og oplevelser. Når man sejler har det for det meste en beroligende og dejlig effekt på folk. Dem der ikke er vilde med sejllads eller sejlture er som regel dem der bliver søsyge. Søsyge er lidt ligesom køresyge. Man bliver rigtig skidt tilpas, svimmel, får måske kvalme og trang til opkast. Det kan for nogens vedkommende afhjælpes med piller, men for andre er det ikke engang noget der virker.

For dem der nu undgår denne syge. Så er det super dejligt at sejle, men dem der er vilde med det og dyrker det på enten højt sports – eller fritidsplan, ved hvor meget det kræver både penge men også arbejdsmæssigt ved vedligeholdelsen der skal til, som f.eks. bundmaling af båd, maling af dækket, reservedele til motoren osv.  I det hele taget er det nogen gange hårdt at eje en båd. Vært år når sæsonen starter skal båden klargøres inden de tages i brug, bundmaling af båd er vigtig for at beskytte mod vejret og selvfølgelig vand.

Det kan være tidskrævende og dyrt at holde båd. Både skal plejes og vedligeholdes og det kan hurtig blive dyrt, når regningen på bundmaling af båd kommer retur.