Hvilken hjælp kan jeg få i forbindelse med Borgerstyret Personlig Assistance?

Når du skal begynde at modtage en BPA ordning vil du blive betragtet som en arbejdsgiver. Du kan vælge at outsource dette ansvar til en tredjepart (altså en privat virksomhed eller forening).
Du kan dog også vælge at tage hele ansvaret selv – og hvis du vælger denne mulighed er der mange muligheder for at få diverse rådgivning og forskellige kurser inde hos kommunen og socialstyrelsen. Du vil med sikkerhed blive klædt på og lære alt hvad der er værd at lære om at det at være arbejdsgiver.

Hav styr på din BPA ordning

Udover de mange kurser kan du jo, som vi nævnte også få rådgivning. Blandt rådgivningen du kan få er der følgende:
Mulighed for at få hjælp til at lave forskellige ansættelsesbeviser således at arbejderen altid ved hvad han eller hun skal give sig til
Mulighed for at lære hvordan man laver det perfekte arbejdsmiljø så alle har det godt med hinanden – dette kan også øge produktionen hos dine medarbejdere
Arbejdstider – alt efter hvor mange ansatte du har, kan det være godt at få dem til at være der på de forskellige tidspunkter, og få to hvor du regner med at bruge lidt ekstra arbejdskraft. Samtidig kan politikker om en uges ekstra fridag også tælle godt på humøret hos dine ansatte.
Hvilke forsikringer du bliver nød til at tegne som arbejdsgiver. (Fx den lovpligtige arbejdsskadesforsikring)
Rådgivning og alt der har med lovgivning, heriblandt ferielovgivning og diverse
Derudover vil du også få nogle hurtige kurser der kan hjælpe dig, således at du ikke får et smæk hos skattefar eller gør noget ulovligt når du skal udbetale løn. Nogle af de kurser du kan få her er blandt andet:
Lær hvordan du udbetaler løn
Lær hvordan du indberetter skat og diverse
BPA