Dødsboer må ryddes og istandsættes så de kan få nyt liv

Hver dag er der ældre mennesker der stiller træskoene og forlader denne verden. Nogle efterlader sig en mand eller kone i hjemmet, mens andre allerede har mistet ægtefællen og efterlader sig derfor blot en tom bolig. Da denne bolig ikke bare kan forblive efterladt, er det op til de pårørende at få den ryddet og sat til salg – hvis ikke de selv ønsker at overtage den.

Dette kan være en stor og tildels uoverskuelig opgave for de pårørende, der i forvejen bruger en masse energi på at bearbejde tabet af den afdøde. Heldigvis er venner og familie tit søde til at give en hånd med, og ellers har man muligheden for at få hjælp udefra til at rydde op og pakke huset sammen. Det er ofte butikker og firmaer der handler med gamle ting, der tilbyder denne service.

At rydde et dødsbo er en omfattende proces

Dødsboer ryddes med hjælp udefra – klik her, hvis du ikke selv kan overskue det. Processen vil forløbe nogenlunde således: De pårørende får først lov til at tage de ting de vil beholde – dette kan fx. være ting der for dem har en særlig betydning. Herefter tager afrydderne af dødsboet, de ting de vurderer de kan sælge videre og køber disse af de pårørende. Alt andet i huset – såsom nedtagning af gardiner og afrydning af kælder- og loftsrum, sørger afrydderne for, ligesom de også sørger for at alt hvad der smider ud, først sorteres efter miljørigtige standarder.

Der kan være mange følelser knyttet til et dødsbo

Der er ofte mange følelser tilknyttet til hjemmet af ens afdøde kære og herfor er det ikke en nem proces at rydde ud i hele huset og “uhjemliggøre” det.
Derfor er det vigtigt, at de som hjælper med at rydde dødsboet, forstår at give de pårørende plads og rum og tid til at fordøje processen.